ua en ru

Порошенка просять зупинити "рейдерське захоплення" підприємства в Одеській області

Президента України Петра Порошенка просять втрутитися в ситуацію і зупинити рейдерське захоплення "7-го кілометру" в Одеській області. З цим до глави держави сьогодні звернулися працівники компанії "Промтоварний ринок" під час прес-конференції.

"Підприємство, яке багато років наповнює бюджет області, зазнало рейдерського захоплення. Спочатку для цього сфальсифікували документи. А пізніше ринок заблокували десятки людей в бронежилетах і в масках. Місцеві правоохоронні органи вирішити цю проблему не зможуть, тому що в рейдерському захопленні беруть участь народні депутати та представники судової влади. Тому ми змушені звертатися до Президента України Петра Порошенка з проханням у терміновому порядку зупинити силове захоплення "Промтоварного ринку". Рейдерство такого масштабу негативно впливає на інвестиційний клімат нашої країни. Але головне, що тисячі людей - працівники та відвідувачі "7-го кілометра" - опинилися в небезпеці. Переконливо просимо керівництво країни зупинити злочинні дії рейдерів", - заявив громадський активіст Максим Міндарєв.

Фахівець юридичного департаменту "Промтоварного ринку" Зінов'єв Олександр Анатолійович у свою чергу заявив, що рейдерському захопленню передувала фальсифікація ряду установчих документів.

"В кінці січня поточного року на підставі підроблених документів були внесені зміни в дані про компанії "Промтоварний ринок" в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб України. Таким чином, рейдери зробили спробу змінити легітимне керівництво ринку і захопити управління підприємством", - сказав Зінов'єв.

Він додав, що незаконні реєстраційні дії були вчинені начальником відділу реєстрації фізичних і юридичних осіб Голосіївського району Києва Кучерявим Р. Т. За його словами, чиновник за підробленими документами вніс зміни у склад засновників та дирекції ринку.

За даними активістів, згідно з підробленими документами, директором підприємства вказаний Віктор Добрянський (Чернат), який нещодавно змінив прізвище на Добрянський. У ЗМІ відзначалося, що проти нього порушені кримінальні справи, які також стосуються незаконного захоплення підприємств.

За словами Максима Міндарєва, після фальсифікації документів рейдери оперативно намагалися здійснити силове захоплення "7 кілометра".

"Більше сотні агресивно налаштованих молодих людей у балаклаві 31 січня блокували ринок. Це була неділя - на ринку в той момент знаходилися тисячі людей. Очолив напад народний депутат Андрій Левус. Серед гасел, які вони скандували, звучали заклики до вбивства, відкритого насильства і масових заворушень. На місце приїхала поліція, і прямого нападу вдалося уникнути, - повідомив активіст. - Але ситуація на ринку може повторитися в будь-який момент. Це рейдерське захоплення державного масштабу, тому ми чекаємо від Президента оперативної реакції", - заявив Міндарєв.

Зараз, за словами активістів, легітимне керівництвом ТОВ "Промтоварний ринок" намагається врегулювати ситуацію в правовому полі. Заходи безпеки на ринку "7 кілометр" посилені.

"На ринку працюють близько 60-ти тисяч чоловік, 15 тисяч торговельних і складських об'єктів. Щодня "7 кілометр" відвідують близько 200 тисяч осіб. Захоплення ринку - це соціальний вибух для Одеси і області", - вважає голова профспілки працівників підприємства "Промтоварний ринок" Віктор Кудлай.

Порошенка просять зупинити "рейдерське захоплення" підприємства в Одеській області