ua en ru

Порошенко просить Раду встановити більш жорсткої пропускний контроль в зоні АТО

Порошенко просить Раду встановити більш жорсткої пропускний контроль в зоні АТО Фото: Петро Порошенко

Порошенко заявив, що "кордон" на лінії зіткнення приберуть після відновлення контролю на кордоні з РФ

Президент України Петро Порошенко просить Верховну Раду України встановити більш жорсткої пропускної контр на лінії зіткнення в зоні антитерористичної операції (АТО). Про це заявив Президент України Петро Порошенко сьогодні на прес-конференції з нагоди щорічного Послання до Верховної Ради України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я не допущу проникнення зброї в мирні міста України. Значна кількість наркотиків вилучається при перетині лінії зіткнення, контрабанда товарів, інші речі, тому що кордони з тієї сторони, з РФ немає. Моє послання просте - хочете, щоб тут зняли кордон - дайте встановити межу там. І буде набагато легше жити всім. Якщо вони не погоджуються, то ми будемо посилювати пропускний режим", - заявив Президент.

Він зазначив, що для цього треба приймати як закони, так і підзаконні акти, тому що кожен військовий, кожен прикордонник, представник Фіскальної служби, повинен бути захищений законом.

"Саме для цього я звернувся до моєї фракції, яка представляє мене у парламенті, і я впевнений, що мене підтримає коаліцію, тому що мова йде не про заборону, а про наведення порядку", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, з 21 січня у зоні АТО почала діяти система перепусток.

Пропускну систему в зоні АТО часто критикували правозахисники і політики. Зокрема, уповноважена Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська заявила, що система перепусток є смертельно небезпечною.

У Донода наполягали на доопрацювання системи перепусток до зони АТО. У березні СБУ збиралася запустити електронну систему перепусток, але це так і не було зроблено.