ua en ru

Порошенко доручив обговорити петицію про зброю у Конституційній комісії

Порошенко доручив обговорити петицію про зброю у Конституційній комісії Фото: Петро Порошенко

Президент опублікував відповідь на першу петицію

Президент України Петро Порошенко звернувся до голови Конституційної комісії, спікера Верховної Ради України Володимира Гройсмана з проханням ініціювати скликання засідання робочої групи Конституційної Комісії, щоб обговорити можливість ухвалення закону "Про цивільну зброю та боєприпаси". Про це йдеться у відповіді Порошенко на електронну петицію № 22/000040-еп про вільне володіння зброєю.

"Для забезпечення глибокого і всебічного розгляду відповідного конституційного пропозиції (про вільне володіння зброєю, - ред.) я звернувся до Голови Конституційної Комісії, Голови Верховної Ради України В. Гройсману ініціювати скликання засідання робочої групи Конституційної Комісії по правам, свободам і обов'язкам людини і громадянина із залученням до цієї роботи автора електронної петиції, представників різних політичних сил, державних органів, інститутів громадянського суспільства, науковців-правознавців, експертів", - йдеться у відповіді Порошенко.

Президент підкреслив, що прийняття законів належить до повноважень Верховної Ради України.

Нагадаємо, петиція про вільне володіння зброєю була подана на розгляд Президента 29 серпня 2015 р. В ній пропонувалося закріпити в статті 27 Конституції України право громадянина України вільно володіти вогнепальною зброєю і негайно вжити Закону України "Про цивільну зброю та боєприпаси" (реєстр. № 1135-1 від 5 лютого 2015 року). 4 вересня ця петиція зібрала 25 тис. голосів, необхідних для її розгляду Президентом України Петром Порошенком.