ua en ru

Порошенко прокоментував розрив відносин РПЦ з Константинополем

Порошенко прокоментував розрив відносин РПЦ з Константинополем Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

За словами Порошенка, Росія стала на шлях самоізоляції

Президент України Петро Порошенко прокоментував розрив відносин РПЦ з Константинополем через підготовку автокефалії Української православної церкви. Про це передає РБК-Україна з посиланням на Twitter глави держави.

За словами Порошенка, Росія стала на шлях самоізоляції.

"Подібно до того, як Росія протиставила себе усьому світовому співтовариству своєї агресивно.ю імперською політикою, тепер на шлях самоізоляції і конфлікту з світовим православ'ям стає російська церква", - написав він у Twitter.

Нагадаємо, 15 жовтня Синод Російської православної церкви прийняв рішення повністю розірвати стосунки з Константинопольським патріархатом.

Цей крок РПЦ став відповіддю на рішення синоду Константинопольського патріархату надати автокефалію православної церкви, яку в недалекому майбутньому планується створити в Україні.

Напередодні до Російської православної церкви відреагували на рішення Константинопольського патріархату зняти анафему з предстоятеля Української православної церкви Київського патріархату Філарета. У РПЦ заявили, що рішення Константинополя "руйнує основи канонічного ладу".