ua en ru

Порошенко поінформував генсека Ради Європи про збитий вертоліт МІ-8 під Слов'янськом

Президент України Петро Порошенко у ході телефонної розмови поінформував Турбйорна Ягланда про збитий вертоліт сил антитерористичної операції Мі-8 під Слов'янськом.

Президент України Петро Порошенко у ході телефонної розмови поінформував генерального секретаря Ради Європи Турбйорна Ягланда про збитий вертоліт сил антитерористичної операції Мі-8 під Слов'янськом. Про це йдеться в повідомленні прес-служби президента України.

"Президент поінформував генерального секретаря РЄ про загибель вертольота Збройних сил України з 9 військовими на борту і атаки на блокпости українських військових з боку бойовиків", - йдеться в повідомленні.

За словами Порошенка, заява Президента Путіна з закликом до Ради Федерації скасувати дозвіл використовувати Збройні сили РФ на території України є "першим і поки що єдиним позитивним сигналом" з боку Росії.

В свою чергу генсек СЄ запевнив, що докладе всі зусилля для допомоги Україні в захист її територіальної цілісності.
Як зазначається, порошенко і Ягланд домовилися продовжити розмову 26 червня на зустрічі в Страсбурзі в рамках засідання сесії ПАРЄ.

Нагадаємо, 24 червня через аварію вертольота Мі-8 сил антитерористичної операції під Слов'янськом Донецької області загинули 9 військових. За словами офіційного представника АТО з місця подій Владислава Селезньова, вертоліт сил антитерористичної операції (АТО) Мі-8 був збитий бойовиками з переносного зенітно-ракетного комплексу (ПЗРК).