ua en ru

Порошенко прогнозує відновлення активних бойових дій на Донбасі

Порошенко прогнозує відновлення активних бойових дій на Донбасі Фото: Петро Порошенко

Ризик відновлення повномасштабних бойових дій високий у зв'язку з систематичними порушеннями Росією домовленостей мінських

Перспектива поновлення бойових дій на сході України чітко проглядається у зв'язку з систематичними порушеннями Росією мінських домовленостей. Про це заявив президент України Петро Порошенко під час церемонії випуску слухачів Національного університету оборони України їм. Черняховського, передає прес-служба глави держави в Twitter.

"Перспектива поновлення бойових дій на Сході через систематичне порушення Росією своїх зобов'язань, узятих в Мінську, чітко проглядається", - зазначив президент.

Порошенко додав, що Збройні Сили України з честю витримали іспит військового вторгнення.

"Збройні Сили України з честю витримали іспит військового вторгнення. Ми стали свідками народження героїв нового покоління. Для мене, як для українського президента, Збройні Сили були, є і будуть першим і головним пріоритетом", - сказав президент.

Нагадаємо, 22 лютого під час зустрічі з главами МЗС Німеччини і Франції Петро Порошенко заявив, що санкції проти Росії слід зберігати, щоб мінські домовленості виконувалися.

Також Порошенко зазначив, що Україна стурбована численними порушеннями режиму припинення вогню з боку проросійських бойовиків і використанням ними забороненої зброї.