ua en ru

Порошенко закликав Яценюка, Шокіна і Ситника до боротьби з корупцією

Порошенко закликав Яценюка, Шокіна і Ситника до боротьби з корупцією Фото: президент України Петро Порошенко

Президент направив чиновникам відповідний лист

Президент України Петро Порошенко закликав прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, генерального прокурора Віктора Шокіна і голову Національного антикорупційного бюро Артема Ситника не зволікати у питаннях боротьби з корупцією та притягнути до відповідальності виявлених корупціонерів. Про це йдеться в листі президента чиновникам.

У листі, зокрема, йдеться про те, що керівники високого рівня - глава Державної служби зайнятості Ярослав Кашуба та заступник директора Департаменту державної експертизи Державної служби експертного контролю України Сергій Головатий - були затримані співробітниками Служби безпеки України і Генеральної прокуратури України при отриманні хабарів Була виявлена причетність до корупційних дій голови Державної служби експертного контролю Юрія Терещенка: в ході проведення обшуку за місцем його проживання виявлено частина грошових коштів, які були передані напередодні Головатому в якості хабара. Однак затримані чиновники, згідно з судовим рішенням, вийшли на волю і поновлюються на посадах.

"Вважаю неприйнятним бездіяльність правоохоронних органів та керівництва уряду. Чиновники, щодо яких є обґрунтовані підозри у вчиненні корупційних злочинів, повинні звільнятися з посад або, щонайменше, бути відсторонені від виконання посадових обов'язків на час проведення слідства і суду. Чекаю ефективної та результативної реакції на зазначені факти", - заявив Порошенко.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк підписав і направив президенту пакет антикорупційних безвізових законопроектів.