ua en ru

Порошенко закликав силовиків відзвітувати з розслідування подій Євромайдану

Порошенко закликав силовиків відзвітувати з розслідування подій Євромайдану
Президент України Петро Порошенко закликав силові відомства зробити звіт за фактом розслідування подій Євромайдану.

Президент України Петро Порошенко закликав силові відомства зробити звіт за фактом розслідування подій Євромайдану. Про це написав у своєму Twitter прес-секретар Президента В'ячеслав Цеголко.

"Далі зволікати з цією справою ми просто не маємо права. Ні одна смерть не повинна залишитися без покарання тих, хто виконував і організовував виконання цих злочинів", - сказав Порошенко.

Глава держави висловив переконання, що той факт, що підозрювані в цих злочинах особи є втікачами, не перешкоджає засудження і притягнення до відповідальності.

"Суспільство має знати, що влада сьогодні діє ефективно, і ті, хто скоїв злочин, вже опинилися або опиняться на лаві підсудних", - резюмував глава держави.

Нагадаємо, акції протесту "Євромайдан" проходили з 21 листопада 2013 р. по 20 лютого 2014 р. За даними Мінохоронздоров'я, в результаті зіткнень учасників "Евромайдана" з правоохоронцями загинули 105 людей. Найбільша кількість жертв було зафіксовано 20 лютого в центрі Києва. У вересні 2014 р. ГПУ завершила розслідування за фактом вбивства 39 учасників Евромайдана 20 лютого.