ua en ru

Порошенко закликав розширити санкції проти РФ через рішення про проведення "виборів" у ДНР/ЛНР

Порошенко закликав розширити санкції проти РФ через рішення про проведення "виборів" у ДНР/ЛНР Фото: Петро Порошенко

Порошенко заявив, що проведення "виборів" загрожує мінськими угодами

Президент України Петро Порошенко закликав розширити санкції проти Російської Федерації через рішення про проведення "місцевих виборів" у так званих "Донецькій/Луганській народних республіках" (ДНР/ЛНР). Про це повідомляє прес-служба Адміністрації Президента України (АПУ).

"Це авантюрне, безвідповідальне рішення потребує нашої чіткої, скоординованої реакції на загрозу, яка створена мінським домовленостям, у вигляді продовження та розширення санкцій, забезпечення рішучих кроків, які дозволять нам укріпити оборону не лише України, а й всього Європейського Союзу, бо зараз тут іде війна не лише за суверенітет і територіальну цілісність України, а й за свободу, демократію, за європейські цінності", - наголосив Порошенко.

Він також поінформував про рішення Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) від 2 вересня 2015 року про розширення переліку юридичних і фізичних осіб РФ та інших країн, проти яких Україна застосовує економічні санкції та інші обмежувальні заходи.

"Це рішення про розширення санкцій відбувається в чіткій координації з нашими партнерами з Європейського Союзу, Сполучених Штатів Америки та інших країн, які забезпечують належну реакцію на анексію Криму і агресію на Донбасі", - зазначив Порошенко.

Президент повідомив, що ці обмежувальні заходи стосуються більше 400 фізичних та більше 90 юридичних осіб, які відповідальні за здійснення злочинної діяльності проти нашої країни.

Нагадаємо, "глава" ДНР Олександр Захарченко призначив проведення "місцевих виборів" на 18 жовтня 2015 р.