ua en ru

Порошенко закликав Раду посилити покарання за тяжкі злочини, вчинені ОЗГ

Порошенко закликав Раду посилити покарання за тяжкі злочини, вчинені ОЗГ Фото: президент України Петро Порошенко

Також передбачається збільшення до 18 місяців максимально допустимого строку тримання під вартою

Президент України Петро Порошенко звернувся до Верховної Ради з вимогою найближчим часом розглянути законопроект "Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України (щодо удосконалення механізмів забезпечення завдань кримінального судочинства)". Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Нинішнє законодавство повинно відповідати практиці Європейського суду з прав людини. Для цього необхідно удосконалити положення чинного законодавства України, зокрема це стосується умов для уникнення кримінальної відповідальності особами, у складі організованих груп та злочинних організацій, що скоїли особливо тяжкі злочини.

Проектом закону пропонується передбачити можливість здійснення виклику особи, яка перебуває за межами України, шляхом надсилання повістки за останнім відомим місцем його проживання чи перебування та обов'язкової публікації в ЗМІ Кабміну або Ради та на офіційному веб-сайті органу, що здійснює досудове розслідування. У таких випадках особа вважається належним чином ознайомленою з вмістом повістки про виклик з моменту його опублікування в цих ЗМІ.

Законопроект передбачає також збільшення до 18 місяців максимально допустимого строку тримання під вартою для випадків, коли мова йде про особливо складних кримінальних справах щодо особливо тяжких злочинів, вчинених організованими групами, злочинними організаціями.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що переговори нардепа Надії Савченко з ватажками ДНР/ЛНР не несуть користі країні.