ua en ru

Порошенко закликав нардепів прийняти 14 жовтня закони про прокуратуру та боротьбу з корупцією

Президент України Петро Порошенко закликав народних депутатів України прийняти завтра, 14 жовтня, на засіданні Верховної Ради закони про прокуратуру та боротьбу з корупцією.

Президент України Петро Порошенко закликав народних депутатів України прийняти завтра, 14 жовтня, на засіданні Верховної Ради закони про прокуратуру та боротьбу з корупцією. Про це він заявив в ході наради з керівниками депутатських фракцій і груп Верховної Ради, передає прес-служба глави держави.

Зокрема, Президент закликав розглянути у другому читанні та прийняти в цілому законопроект про Національне антикорупційне бюро. Порошенко також звернув увагу депутатів на антикорупційні ініціативи уряду.

"Нам далі відступати нікуди. Є дуже потужний запит суспільства", - зазначив Президент.

У зв'язку з цим Порошенко заявив, що готовий негайно підписати антикорупційні закони, як тільки вони будуть прийняті парламентом.

Крім цього, глава держави звернув увагу парламентаріїв на необхідність прийняття закону про прокуратуру. Президент зазначив, що зауваження Венеціанської комісії в повному обсязі враховані.

"Це - революційний закон, який чотири попередніх президентів не мали політичної волі прийняти і позбутися радянських рудиментів у системі прокуратури", - підкреслив Порошенко.

Він також відзначив важливість прийняття завтра законопроектів про вибори та закону про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб.

"Тут також є спільна позиція Президента, уряду, керівництва Верховної Ради, і прохання відповідально поставитися до цієї законодавчої ініціативи", - звернувся до депутатів Президент.

Нагадаємо, сьогодні, 13 жовтня, під час брифінгу прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк попросив Верховну Раду України на засіданні 14 жовтня прийняти закон про прокуратуру. За його словами, такий закон потрібно було приймати 18 років тому.