ua en ru

Порошенко закликав Мальту співпрацювати з українськими компаніями

Порошенко закликав Мальту співпрацювати з українськими компаніями Фото: Петро Порошенко і Марі-Луїз Колейра (president.gov.ua)

В Україні готові вивчити кожну можливість співпраці з Мальтою

Візит в Україну президента Республіки Мальта Марі-Луїз Колейра відкриває нову сторінку у двосторонніх відносинах між країнами, заснованих на активному діалозі і взаємовигідних проектах. Про це заявив президент України Петро Порошенко на українському-мальтійському бізнес-форумі, повідомляє АП.

Також глава держави висловив сподівання на активізацію розвитку торгових та інвестиційних можливостей і зазначив, що в Україні готові вивчити кожну можливість співпраці з Мальтою. Він нагадав, що за підсумками першої половини 2017 обіг торгівлі товарами і послугами між Мальтою і Україною збільшився на 64%.

"Українські експортери вважають Мальту можливими торговими та юридичними воротами до ЄС, з використанням вашого унікального досвіду, ефективних послуг нашої дружби, а також унікальними воротами, завдяки яким вони також можуть отримати доступ до ринків Близького Сходу і Африки", - сказав Порошенко.

Він також зазначив, що для збільшення кількості українських експортерів, які готові скористатися можливостями Мальти, пропонується організувати спеціалізовану рекламну торговельну діяльність, таку як "Тижні України" на Мальті.

У свою чергу, президент Мальти Марі-Луїз Колейро наголосила на важливості та ефективності реформ, що проводяться в Україні.

"Україна демонструє надзвичайно успішні економічні реформи під керівництвом Президента Порошенко. Ми віримо в те, що в умовах сприятливого бізнес-клімату, зараз саме той час, коли ми повинні рішуче діяти і допомогти нашим людям і бізнесу налагодити взаємодію і співпрацю", - сказала президент Мальти.

Нагадаємо, Україна планує створити на Мальті хаб для українських агроекспортерів.