ua en ru

Порошенко закликав литовські компанії інвестувати в українську економіку

Порошенко закликав литовські компанії інвестувати в українську економіку Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

За словами Порошенка, у України та Литви є цікаві спільні проекти у сфері відновлювальної енергетики

Президент України Петро Порошенко в рамках візиту у Литву закликав литовські компанії інвестувати в українську економіку. Про це він сказав у ході виступу на Українсько-литовському бізнес-форумі, повідомляє прес-служба глави держави.

Так, за словами Порошенка, у України та Литви є цікаві спільні проекти у сфері відновлювальної енергетики. Зокрема литовська компанія BOD Group сприяє налагодженню у Херсоні виробництва фотоелектричних панелей для сонячних електростанцій.

"Важливо, що литовський бізнес бачить перспективи розвитку української економіки. Користуючись нагодою, хочу звернутися до представників литовських компаній, які присутні у цьому залі. Сьогодні Україна потребує вашої підтримки, рішучості, сміливості. Рубікон перейдено - Угодою про асоціацію та безвізом, реформами Україна сказала остаточне прощавай Радянському союзу. Ми більше туди не повернемось і реформи мають незворотній характер. Приходьте. Вас в Україні чекають", - сказав він.

Також, за словами глави держави, український і литовський бізнес створили важливий інструмент співпраці - Українсько-литовську ділову раду, роботу якої Порошенко оцінює позитивно.

Крім того, Порошенко висловив сподівання, що результатом сьогоднішнього форуму стануть нові ідеї, проекти, угоди та інвестиції в Україну.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна та Литва домовилися про співпрацю у галузях енергетики та міграції.