ua en ru

Порошенко закликав Кабмін і ВР прискорити виконання плану візової лібералізації

Порошенко закликав Кабмін і ВР прискорити виконання плану візової лібералізації Фото: засідання Нацради реформ

Президент також нагадав про проблеми з корупцією та організованою злочинністю

Президент України Петро Порошенко на засіданні Національної ради реформ закликала Кабінет міністрів і Верховну Раду прискорити виконання Плану дій щодо лібералізації візового режиму з Європейським союзом. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Президента.

Повідомляється, що Порошенко закликав уряд і парламент скоординувати дії для забезпечення реалізації взятих Україною на себе зобов'язань і нагадав, що до 9 листопада МЗС України повинен надати ЄС всю інформацію про виконання плану візової лібералізації.

Він відзначив важливість завершення роботи по тих напрямках, де ще є відставання у виконанні рекомендацій Єврокомісії. Мова йде про боротьбу з корупцією і організованою злочинністю, питання дискримінації і внесення необхідних змін до Трудового кодексу.

"Хотів би, щоб за результатами сьогоднішньої зустрічі ми попросили уряд проаналізувати причини зволікання з виконанням окремих заходів Плану дій безвізового режиму і щоб були прийняті всі необхідні рішення", - підкреслив Порошенко і закликав парламентську коаліцію зробити все для якнайшвидшої лібералізації візового режиму з ЄС.

Нагадаємо, Яценюк допускає, що ситуація з мігрантами вплине на рішення ЄС щодо безвізового режиму.