ua en ru

Порошенко закликав Кабмін активізувати роботу зі спрощення ведення бізнесу в Україні

Президент України Петро Порошенко закликає Кабінет міністрів України до активізації реформування регуляторної політики та вжиття невідкладних заходів для цього.

Президент України Петро Порошенко закликає Кабінет міністрів України до активізації реформування регуляторної політики та вжиття невідкладних заходів для цього. Про це йдеться у листі Порошенка до прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка, передає прес-служба глави держави.

"Звертаю Вашу увагу на необхідність якнайшвидшого початку урядом реальних процесів дерегуляції в державі", - зазначив Порошенко.

На думку Президента, з огляду на важливість формування та реалізації узгодженої державної дерегуляційної політики в Україні, зволікання з початком реформ у цій сфері є неприпустимим.

"Наполегливо прошу в межах компетенції вжити невідкладних комплексних заходів, спрямованих на суттєве спрощення умов для ведення бізнесу в Україні", - наголосив глава держави.

Зокрема, за його словами, Кабмін має істотно зменшити кількість регуляторних органів, скоротити кількість перевірок суб'єктів господарської діяльності, скасувати дозвільні, ліцензійні та інші документи, які створюють надмірні регуляторні бар'єри для ведення бізнесу в Україні.

Окрему увагу Порошенко звернув на питання створення сприятливого інвестиційного середовища та належних умов для суб'єктів малого та середнього бізнесу.