ua en ru

Порошенко закликав Італію і Великобританію розширити "нормандську четвірку" для впливу на РФ

Президент України Петро Порошенко закликав Італію і Великобританію розширити "нормандську четвірку" для впливу на Російську Федерацію.

Президент України Петро Порошенко закликав Італію і Великобританію розширити "нормандську четвірку" для впливу на Російську Федерацію. Про це Порошенко заявив під час зустрічі з міністром закордонних справ Італії Федерикой Могериніи повідомила прес-служба Президента України.

Як повідомляється, в ході зустрічі відбувся обмін думками щодо поточної ситуації в Україні та перспектив допомоги Італії на міжнародній арені зусиллям Києва залагодити ситуацію на Сході країни.

Президент високо оцінив зусилля Німеччини та Франції, які дозволили сформувати так звану "Нормандську четвірку", за участю також Росії, але і висловив думку, що міжнародне вплив міг би бути значно сильніше, якби до Німеччини і Франції приєдналися Італія та Великобританія.

Порошенко також висловив сподівання, що Італія буде докладати максимум зусиль для прискорення процесу ратифікації країнами-членами ЄС Угоди про асоціацію, та підтримки України у складної внутрішньої ситуації.

Порошенко також назвав вкрай важливими "сильні сигнали підтримки" з боку Італії у "Великій сімці".

У свою чергу Могерини зазначила, що уряд Італії підтримує зусилля української влади, спрямовані на врегулювання кризи. Вона також запевнила у підтримці з боку країн Середземноморського басейну - членів ЄС.

"Ми підтримуємо ваш мирний план. Ми застосуємо весь наш вплив і всі можливості, щоб досягти врегулювання в регіоні, включаючи двосторонні контакти", - заявила міністр.

Глава МЗС Італії підкреслив: "Ми відчуваємо виклики, які виникають не лише в Україні, але і у відносинах між ЄС і Росією".
Вона повідомила про намір обговорити це під час її візиту до Москви, куди вона відправиться після Києва.