ua en ru

Порошенко закликав генсека Ради Європи допомогти зі звільненням українських заручників у РФ

Порошенко закликав генсека Ради Європи допомогти зі звільненням українських заручників у РФ Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Порошенко провів переговори з генеральним секретарем РЄ

Президент України Петро Порошенко закликав Генерального секретаря Ради Європи Турбйорна Ягланда активно долучатися до зусиль зі звільнення громадян України, які незаконно утримуються на окупованих територіях та в Росії, передає прес-служба голови держави.

Так, у рамках робочого візиту до Ради Європи Порошенко провів переговори з генеральним секретарем РЄ.

"Глава держави закликав генерального секретаря РЄ більш активно долучатися до зусиль зі звільнення громадян України, які незаконно утримуються в окупованих Криму та Донбасі, та на території Росії", - сказано у повідомленні.

Крім того, український лідер закликав активізувати роль Ради Європи у захисті прав людини на території незаконно окупованого українського Криму. Він звернувся до генерального секретаря РЄ із проханням використати усі наявні механізми для виправлення критичної ситуації з правами людини на півострові.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко заявив, що Російська Федерація захоплює заручників, щоб шантажувати Україну.