ua en ru

Порошенко закликав G7 продовжити санкції проти РФ

Порошенко закликав G7 продовжити санкції проти РФ Фото: Порошенко закликав G7 продовжити санкції проти РФ

За його словами, тільки санкції можуть спонукати Росію виконати мінські угоди

Президент України Петро Порошенко наполягає на продовженні санкцій проти Російської Федерації у зв'язку з невиконанням РФ мінських домовленостей. Про це він заявив під час зустрічі з послами "Великої сімки" (G7) акредитованими в Україні, передає прес-слжуба Порошенко.

Послам G7 надали незаперечні факти порушень мінських угод з боку Росії, в тому числі присутність російських військ на території окупованого Донбасу і продовження постачання зброї бойовикам самопроголошених ЛНР/ДНР.


Порошенко зазначив, що останнім часом спостерігається загострення проросійських бойовиків, за що повністю відповідальна Росія.

За словами президента України, санкції є "ефективним інструментом" і "мотивуючим чинником" для спонукання РФ виконати мінські домовленості.

Порошенко також підкреслив, що для політичної стабілізації ситуації на Донбасі необхідно ввести збройну поліцейську місію ОБСЄ.

"Тільки при наявності передумов безпеки, прогресу в запровадженні збройної поліцейської місії ОБСЄ, стійкого припинення вогню, відведення важкої артилерії і техніки, відвід Росією окупаційних військ, звільнення всіх заручників, ми можемо говорити про політичні механізми", - заявив глава України.

Порошенко висловився про незаконно затриманих українських громадян і попросив послів G7 посилити тиск на РФ для негайного звільнення української льотчиці Надії Савченко та в'язнів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Порошенко і Луценко планують сьогодні взяти участь у засіданні фракції БПП.