ua en ru

Порошенко присвоїв звання Герой України загиблому під Слов'янськом полковнику СБУ

Порошенко присвоїв звання Герой України загиблому під Слов'янськом полковнику СБУ

Президент Петро Порошенко присвоїв звання Герой України з врученням ордена "Золота Зірка" полковнику Олександру Аніщенку (посмертно). Про це йдеться в повідомленні прес-служби глави держави.

Згідно з Указом Глави держави, полковник Аніщенко нагороджений за виняткову мужність, героїзм і самопожертву, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі.

"Заступник начальника відділу Управління Служби безпеки України в Сумській області полковник Олександр Аніщенко загинув 5 травня 2014 року під час виконання бойового завдання поблизу міста Слов'янськ Донецької області. Група військовослужбовців СБУ була атакована терористами. Перебуваючи під вогнем і маючи численні поранення, полковник Аніщенко продовжував вести вогонь, прикриваючи своїх товаришів. Загинув від поранень на місці бою", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, на початку грудня Порошенко присвоїв звання Герой України військовослужбовцям Олександру Петракивскому, а також посмертно - Сергію Кривоносову і Дмитру Майбороді.