ua en ru

Порошенко присвоїв Савченко звання "Герой України"

Порошенко присвоїв Савченко звання "Герой України"

Президент України Петро Порошенко присвоїв народному депутатові України, члену делегації в Парламентській Асамблеї Ради Європи Надії Савченко звання "Герой України". Про це йдеться в повідомленні прес-служби Порошенка.

"Надія є символом незламності українського духу і героїзму, символом того, як треба захищати і любити Україну. Символом нашої перемоги", - заявив Порошенко.

Президент відзначив мужність і стійкість Савченко, яка тривалий час відчуває психологічний тиск і змушена голодувати на знак протесту. Президент також зазначив, що Савченко є символом того, як багато залежить від однієї людини.

"Ми зробимо все можливе для того, щоб визволити вас з полону. Я дуже сподіваюся, що буду мати можливість вручити вам Золоту Зірку Героя України", - сказав Порошенкшо.

Нагадаємо, 33-річна українська льотчиця, депутат Верховної Ради і член парламентської делегації в ПАРЄ Надія Савченко з липня 2014 р. знаходиться в СІЗО в Росії. В знак протесту Савченко голодує вже 80 днів. Її адвокат вважає, що Савченко може померти до 8 березня.

Наприкінці лютого Президент України Петро Порошенко вимагав негайного звільнення з московського СІЗО української льотчиці Надії Савченко.