ua en ru

Порошенко присвоїв Кульчицькому звання Героя України

Президент України Петро Порошенко підписав указ про присвоєння звання Герой України генерал-майору Сергію Кульчицькому.

Президент України Петро Порошенко підписав указ про присвоєння звання Герой України генерал-майору Сергію Кульчицькому. Про це під час виступу у Верховній Раді повідомив в.о. міністра оборони України Михайло Коваль.

За словами Коваля, Порошенко присвоїв звання Героя України трьом особам, у тому числі і Кульчицькому - посмертно.

"За виняткові військові заслуги перед Українською державою, героїзм і самопожертву, виявлені у захисті державного суверенітету України, постановляю: присвоїти звання Герой України з удостоєнням ордена "Золота Зірка" Кульчицькому Сергію Петровичу - генерал-майору (посмертно)", - йдеться в указі Президента України № 544/2014 від 20 червня 2014 р.

Крім того, Порошенко присвоїв звання Герой України Костянтину Могилку.

"За виняткову мужність і героїзм, незламність духу у боротьбі за незалежну Українську державу, вірність військовій присязі постановляю: присвоїти звання Герой України з удостоєнням ордена "Золота Зірка" Могилку Костянтину Вікторовичу - підполковнику (посмертно)", - йдеться в указі Президента № 545/2014 від 20 червня 2014 р.

Також Порошенко присвоїв звання Героя України полковнику Тарасу Сенюку.

"За виняткову мужність і героїзм, виявлені у захисті територіальної цілісності і незалежності України, жертовне служіння Українському народові постановляю: присвоїти звання Герой України з удостоєнням ордена "Золота Зірка" Сенюку Тарасу Михайловичу - полковнику (посмертно)", - йдеться в указі Президента України № 546/2014 від 20 червня 2014 р.

Нагадаємо, 29 травня 2014 р. генерал Кульчицький і ще 13 українських військових загинули в результаті падіння вертольота української армії, який був збитий терористами під Слов'янську Донецької області. Вижив лише один боєць.