ua en ru

Порошенко прийняв грамоти у послів 12 країн

Порошенко прийняв грамоти у послів 12 країн Фото: Петро Порошенко

Порошенко сподівається, що посли допоможуть у вирішенні кризи на Донбасі

Президент України Петро Порошенко прийняв вірчі грамоти у послів 12 країн. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Петра Порошенка.

"Вірчі грамоти Президенту вручили Надзвичайні і Повноважні Посли: Австралії - пан Даглас Роберт Траппет, Мексиканських Сполучених Штатів - пані Марія Луїза Беатріс Лопес Гаргальйо, Алжирської Народної Демократичної Республіки - пан Хоссин Буссуара, Литовської Республіки - пан Марюс Януконіс, Республіки Австрія - р-Гермине Єва Марія Поппеллер, Республіки Ботсвана (за сумісництвом з резиденцією в р. Стокгольм) - пан Ламек Нтекела, Республіки Колумбія (за сумісництвом з резиденцією в р. Варшава) - Вікторія Гонсалес Аріса, Республіки Мальта (за сумісництвом з резиденцією на Мальті) - пан Джон Дебоно, Йорданського Хашимітського Королівства (за сумісництвом з резиденцією в р. Москва) - пан Зіяд аль-Маджалі, Республіки Ель-Сальвадор (за сумісництвом з резиденцією в р. Москва) - пані Клаудія Иветте Канхура де Сентено, Нової Зеландії (за сумісництвом з резиденцією в р. Варшава) - пані Венді Хінтон, Республіки Чад (за сумісництвом з резиденцією в р. Москва) - пан Юссуф Абассалах", - йдеться в повідомленні.

Вітаючи послів, Порошенко висловив надію, що їх діяльність підвищить рівень міжнародної підтримки України, допоможе відновити мир на Донбасі, повернути аннексированный Крим.

"Україна стала тестом для всієї системи міжнародного права і безпеки. Тестом на загальну відповідальність, лідерство та відданість справі миру", - підкреслив Порошенко.

Президент подякував за допомогу країн, інших партнерів у справі сприяння імплементації мінських домовленостей і протидії російській агресії.

Глава держави також наголосив на важливості впровадження програми реформ.

"Угоду про асоціацію з Європейським Союзом покликане стати наріжним каменем наших реформ і дорожньою картою нашої європейської інтеграції", - сказав він, висловивши сподівання, що до кінця року УА з ЄС буде ратифікована всіма країнами Євросоюзу.

Нагадаємо, в листопаді 2014 р. в Україну прибув новий посол Македонії.