ua en ru

Порошенко візьме участь у Світовому гуманітарному саміті ООН

Порошенко візьме участь у Світовому гуманітарному саміті ООН Фото: Порошенко виступить на засіданнях Лідерського сегменту Світового гуманітарного саміту ООН в Туреччині

Також президент України проведе низку зустрічей з президентом Туреччини, генсеком ООН та іншими високопоставленими особами

Президент України Петро Порошенко приїхав з робочим візитом до Туреччини, де він виступить на Світовому гуманітарному саміті. Про це йдеться в повідомленні прес-служби президента.

Порошенко візьме участь у відкритій дискусії у формі інтерактивного діалогу і виступить на засіданнях в Лідерському сегменті Всесвітньої гуманітарного саміту.


Також глава держави буде учасником Круглого столу Високого рівня "Політичне лідерство заради запобігання і припинення конфліктів".

За час свого робочого візиту до Туреччини, Порошенко планує зустрітися з президентом Туреччини Реджепом Тайіпом Едроганом і генсеком ООН Пан Гі Муном. Крім того, заплановано низку двосторонніх зустрічей з лідерами держав, у тому числі з президентом Словацької Республіки Андреєм Кіскою, прем'єр-міністром Королівства Нідерландів Марком Рютте.

Україна також сьогодні, 23 травня, проведе захід на тему "Гуманітарні потреби постраждалих в Україні з окремим акцентом на питаннях кримськотатарського народу та ролі уряду та громадянського суспільства у наданні допомоги".

Супроводжують президента України міністр з питань тимчасово окупованих територій Вадим Черниш, народний депутат Мустафа Джемілєв і народний депутат, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Стамбулі в понеділок розпочнеться перший Всесвітній гуманітарний саміт.

Світовий гуманітарний саміт вперше в історії організації зустрічей ООН буде повністю присвячений гуманітарним питанням. У саміті попередньо візьмуть участь близько 40 країн.