ua en ru

Порошенко запросить прем'єр-міністра Греції відвідати Маріуполь

Порошенко запросить прем'єр-міністра Греції відвідати Маріуполь Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Порошенко подякував грецькій громаді за потужну підтримку закону про освіту

Президент Петро Порошенко планує запросити прем'єр-міністра Греції Алексіса Ціпраса відвідати Маріуполь. Про це він заявив під час робочої поїздки в Донецьку область, йдеться на сайті глави держави.

Так, Порошенко подякував грецькій громаді за потужну підтримку закону про освіту та підкреслив важливість заохочувати маленьких дітей вчити українську мову, тому що вони повинні знати і свою мову, і державну мову - українську.

"Я дуже вдячний вам за потужну підтримку нашого мовного законодавства. Захищаючи право маленьких дітей вчити українську мову, ми захищаємо їх від дискримінації. Діти будуть знати і мову національних меншин, і державну мову", - сказав Порошенко.

Президент також зазначив, що планує запросити прем'єр-міністра Греції Алексіса Ціпраса відвідати Маріуполь і місця проживання грецької громади в Приазов'ї.

"Ми домовимося, приїдемо з нашими грецькими партнерами, подивимося для того, щоб греки разом з нами почали кілька важливих проектів і в навчанні, і по будівництву, та за підтримки церкви. І багато інших речей, які будуть виходити від вас, і я буду захищати", - сказав президент.

Нагадаємо, Порошенко в ході візиту заявив, що 10 квітня здійснить візит до Берліна (Німеччина) для переговорів з канцлером ФРН Ангелою Меркель.