ua en ru

Порошенко запросив обраного президента Австрії Беллена відвідати Україну

Порошенко запросив обраного президента Австрії Беллена відвідати Україну Фото: Петро Порошенко

Президенти провели телефонну бесіду

Президент Петро Порошенко провів телефонну бесіду з обраним федеральним президентом Австрії Александером Ван дер Белленом та привітав його з перемогою на президентських виборах, що відбулися 4 грудня. Про це повідомляє прес-служба українського президента.

Порошенко також зазначив, що поділяє позицію співрозмовника стосовно важливості збереження сильного Європейського союзу для миру і стабільності в Європі в цілому та в Україні зокрема. Він закликав Беллена продовжувати консолідовану політику ЄС стосовно протидії російській агресії.

"Президент України висловив сподівання на конструктивну співпрацю в рамках ОБСЄ під час головування Австрії у 2017 році та відзначив важливу роль Організації у протидії агресії Росії проти України. Глава держави запросив обраного Президента Австрії здійснити офіційний візит в Україну у зручний для нього час", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, новим президентом Австрії стане колишній лідер партії "Зелених" Александер ван дер Беллен. Беллен переміг свого суперника від правої Партії свободи з перевагою в 7,6% голосів виборців.