ua en ru

Порошенко прибув до Ради

Президент України Петро Порошенко прибув до Верховної Ради Україн

Президент України Петро Порошенко прибув до Верховної Ради України. Про це йдеться у повідомленні Адміністрації Президента України на офіційній сторінці у соцмережі Twitter.

Нагадаємо, як планувалося, що засідання Ради 16 вересня розпочнеться з 10:00 в закритому режимі. На закритій частині буде заслухана інформація про ситуацію в зоні АТО в присутності Президента України Петра Порошенка. З 12:15 засідання Ради продовжиться у відкритому режимі.

Згідно з порядком денним, нардепи сьогодні планують розглянути законопроект № 0098 про ратифікацію угоди про асоціацію між Україною та Європейським союзом, заяву Верховної Ради України "Про європейський вибір України" (проект постанови № 5076), президентські законопроекти № 5081 "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей" та № 5082 "Про недопущення переслідування та покарання осіб - учасників подій на території Донецької та Луганської областей".

Також депутати планують сьогодні включити до порядку денного та розглянути три урядові законопроекти щодо економічної реформи: № 5078 "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо реформи міжбюджетних відносин)", № 5079 "Про внесення змін до Податкового кодексу та деяких інших Законів України (щодо податкової реформи)", № 5080 Про реформування загальнообов'язкового державного соціального страхування та легалізацію фонду оплати праці".

Крім того, депутати розглянуть пакет антикорупційних законопроектів (№ 4780 та № 4780-1 "Про Національне бюро антикорупційних розслідувань", № 4284а "Про засади державної антикорупційної політики в Україні (Антикорупційна стратегія)".