ua en ru

Порошенко і прем'єр Малайзії обговорили створення трибуналу по краху Boeing

Порошенко і прем'єр Малайзії обговорили створення трибуналу по краху Boeing Фото: Президент України Петро Порошенко

Порошенко висловив співчуття малайзійському народу у зв'язку з річницею аварії Boeing на Донбасі

Президент України Петро Порошенко і прем'єр-міністр Малайзії Наджіб Разак в ході телефонної розмови обговорили створення міжнародного трибуналу по краху Boeing-777 на Донбасі. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Президента.

"Петро Порошенко і Наджіб Разак обговорили просування спільної ініціативи Австралії, Бельгії, Малайзії, Нідерландів та України щодо заснування міжнародного трибуналу з метою притягнення до відповідальності винних у злочинах, пов'язаних зі збиванням літака. Співрозмовники домовилися і надалі вживати скоординованих заходів у цьому важливому для всього міжнародного співтовариства питанні", - йдеться в повідомленні.

Порошенко також висловив співчуття малайзійському народу у зв'язку з річницею аварії Boeing. За словами Порошенко, український народ "сприйняв цю катастрофу як особисту трагедію і поділяє скорботу і печаль з сім'ями, які втратили своїх рідних і близьких".

"Наш моральний обов'язок перед пам'яттю жертв цієї жахливої трагедії - забезпечити невідворотність покарання винних у збиття літака і запобігти повторенню таких злочинів у майбутньому", - зазначив Порошенко.

Нагадаємо, Малайзія 8 липня поширила проект резолюції Ради безпеки Організації об'єднаних націй (ООН) про створення міжнародного трибуналу для гарантії незалежного розслідування аварії Boeing на Донбасі.