ua en ru

Порошенко представив Ситника на посаді директора Антикорупційного бюро

Порошенко представив Ситника на посаді директора Антикорупційного бюро Артем Ситник

Президент України Петро Порошенко представив Артема Ситника на посаді директора Національного антикорупційного бюро України (НАБ). Відповідну заяву він зробив сьогодні на церемонії представлення директора НАБ, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я прийняв рішення оперативно і підписав указ про призначення на посаду директора Антикорупційного бюро Артема Сергійовича Ситника", - заявив Порошенко.

Потім Президент потиснув руку Ситнику.

Порошенко представив Ситника на посаді директора Антикорупційного бюро

Порошенко представив Ситника на посаді директора Антикорупційного бюро

Порошенко представив Ситника на посаді директора Антикорупційного бюро

(Фото: прес-служба АПУ)

Ситник народився 19 серпня 1979 р. в смт Компаніївка Кіровоградської обл. Закінчив школу з золотою медаллю. У 2001 р. закінчив Національну юридичну академію України імені Ярослава Мудрого, отримавши вищу юридичну освіту.

У 2001 р. Ситник почав працювати помічником прокурора у Ленінському районі міста Кіровограда. Далі обіймав посаду слідчого та старшого слідчого. У 2008 р. почав виконувати обов'язки начальника слідчого відділу прокуратури Київської області. У 2011 р. Ситник звільнився за власним бажанням, пояснивши це "незгодою з політикою режиму Віктора Януковича". За період роботи розслідував більше трьохсот кримінальних справ, в тому числі і скандальних корупційних злочинів. Після цього почав практику в адвокатській фірмі "Юридичні гарантії".

У 2014 р. Артем Ситник задекларував 23,5 тис. грн доходів, члени його сім'ї заробили 113 тис. грн. Крім того, у володінні Сытныка є автомобіль Hyundai Elаntra, квартира (82 кв м) і ділянка в Криму (4 сотки).

Зазначимо, що Ситник - один з двох кандидатів, яких представила на розгляд Президентові України кваліфікаційна комісія. Кандидатура Артема Ситника набрала 7 голосів, кандидатура Миколи Сірого набрала 5 голосів.

Нагадаємо, що документи для участі в конкурсі подали 176 кандидатів, з яких 106 були запрошені на співбесіди.