ua en ru

Порошенко запропонував Кабміну зайнятися створенням сайту за оцінкою діяльності чиновників

Порошенко запропонував Кабміну зайнятися створенням сайту за оцінкою діяльності чиновників Фото: Петро Порошенко

Порошенко підтримав ідею створення подібного сайту

Президент України Петро Порошенко запропонував Кабінету міністрів зайнятися створенням сайту за оцінкою діяльності чиновників. Про це йдеться у відповіді президента на електронну петицію №22/000532-еп "Створити сайт із всіма чиновниками України, де можна лишати відгуки про їх роботу і оцінку".

"Підтримую пропозицію щодо необхідності підвищення прозорості та ефективності діяльності органів державної влади, зокрема шляхом створення єдиного державного інформаційного ресурсу, який би висвітлював всю доступну і об'єктивну інформацію про державних службовців з можливістю накопичення відгуків громадян про їх роботу та використання цих відгуків для персоніфікованої оцінки роботи державних органів", - відповів Порошенко.

Він зазначив, що слід враховувати, що реалізація порушеної в петиції ініціативи потребуватиме часу, відповідних коштів, облаштування матеріально-технічної бази, кадрового забезпечення.

Стосовно пропонованої у петиції оцінки роботи чиновників за відгуками громадян слід враховувати, що нині особливості дисциплінарної відповідальності державних службовців регулюються законом України "Про державну службу", в якому визначено норми про підстави та види дисциплінарних стягнень.

Порошенко скерував звернення до Кабінету міністрів України з пропозицією забезпечити спільно з фаховими громадськими організаціями ґрунтовний та всебічний розгляд цієї петиції і ухвалити необхідні рішення щодо створення єдиного державного інформаційного ресурсу, який дасть змогу здійснювати дистанційну комунікацію громадян з органами державної влади, запровадити прозорий механізм для оцінки діяльності осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Нагадаємо, петиція про створення сайту для оцінки діяльності чиновників набрала 25 тис. підписів 27 листопада 2015 року.