ua en ru

Порошенко запропонував Бальцеровичу приєднатися до процесу впровадження реформ в Україні

Порошенко запропонував Бальцеровичу приєднатися до процесу впровадження реформ в Україні

Президент України Петро Порошенко запропонував польському економісту і політику, автору польської "шокової терапії" Лешеку Бальцеровичу приєднатися до процесу впровадження реформ в Україні. Про це Порошенко заявив у ході зустрічі з Бальцервоичем, передає прес-служба глави української держави.

"Сьогодні у нас є уряд з найвищим потенціалом, дуже професійний і проєвропейський. Ми маємо унікальну можливість провести реформи в країні", - заявив Порошенко.

Автор польської "шокової терапії" відзначив важливість для успіху реформ трьох факторів: стратегії, швидкості їх втілення і команди реформаторів.

Бальцерович зазначив, що для України зараз дуже важливо засвідчити відданість курсу на реформи. При цьому треба приділити особливу увагу питанню реформування бюджету, позбавляючись від будь-якого субсидування, але в той же час, захищаючи найбільш вразливі верстви населення.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив про готовність застосувати "план Бальцеровича", також відомий як "шокова терапія", до української економіки.