ua en ru

Порошенко пропонує законодавчо обмежити втручання Росії у вибори

Порошенко пропонує законодавчо обмежити втручання Росії у вибори Фото: президент України Петро Порошенко (president.gov.ua)

Президент пропонує переймати досвід цифрового протидії Росії у інших країн

Президент запропонував, на прикладі інших країн, законодавчо розробити заходи щодо протидії втручанню Росії у вибори. Про це глава держави заяви під час Міжнародного форуму в Києві, кореспондент РБК-Україна.

"Цифрова ера вимагає від нас взяти на озброєння нові і ефективні законодавчі запобіжники для захисту досягнень вільного вибору наших суспільств...Недарма в таких демократіях, як Франція, Німеччина, або впроваджені, або зараз впроваджують зміни в законодавство такого типу. Це повинні зробити і ми",- заявив Порошенко

Він підкреслив, що в найближчі два роки в західних країнах має відбутися близько 20 виборчих кампаній.

"Світ повинен запропонувати рецепт для протидії російського втручання в будь-які вибори, в тому числі російського втручання в українські. У найближчі два роки в західних країнах має відбутися близько 20 виборчих кампаній. Наприклад, вибори в Європейський парламент, який буде мати надзвичайний вплив на майбутній склад європейської комісії", - заявив Порошенко.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, НАТО очікує від українського уряду прийняття закону "Про національну безпеку", який дозволить громадянському суспільству контролювати військових. Також ст НАТО нагадали про те, що агресія Росії проявляється не тільки у веденні війни на Донбасі і окупації Криму, але і у втручання у вибори по всьому світу і гібридної війні і пропаганді.