ua en ru

Порошенко привітав із звільненням Чийгоза і Умерова

Порошенко привітав із звільненням Чийгоза і Умерова Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Президент поговорив по телефону з Чийгозом і Умеровим

Президент України Петро Порошенко привітав із звільненням Ахтема Чийгоза і Ільмі Умерова. Про це глава держави написав на своїй сторінці в Facebook.

"Сьогодні для мільйонів українців, які боролися, молилися за їхнє звільнення, дуже щасливий день. І не лише для сімей Ахтема і Ільмі, не тільки для мене, не тільки для кримських татар, а для всієї України. Сьогодні вони подарували надію всім - що правда все одно переможе, і ми все одно повернемо Крим, і Україна відновить свій суверенітет", - написав він.

Телефоном привітав зі звільненням Ахтема Чийгоза та Ilmi Umerov. Сьогодні для мільйонів українців, які боролися, молилися за їх звільнення, надзвичайно щасливий день. І не лише для родін Ахтема та Ільмі, не лише для мене, не лише для кримських татар, а для всієї України. Сьогодні вони подарували надію всім – що правда все одно переможе, і що ми все одно повернемо Крим і Україна відновить свій суверенітет. Сказавши пану Ахтему, що справжня свобода буде тоді, коли ми будемо разом з нашими кримськими татарами в Криму. Найбільше вразили слова Ахтема Чийгоза про ті, як йому і в тюрмі, куди його запроторили окупанти, кричали: «Слава Україні!».

Опубліковано Петром Порошенком 25 жовтня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що звільнені лідери Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров і Ахтем Чийгоз прибудуть з Туреччини до Києва в четвер, 26 жовтня 2017 року.

Кримськотатарська діаспора в Туреччині за день до зустрічі президента Реджепа Ердогана з президентом Росії Володимиром Путіним напраляла лист з проханням обговорити помилування лідерів Меджлісу.