ua en ru

Порошенко привітав Меркель з переобранням на пост канцлера Німеччини

Порошенко привітав Меркель з переобранням на пост канцлера Німеччини Фото: Петро Порошенко та Ангела Меркель (twitter.com/poroshenko)

Меркель сьогодні була обрана на четвертий термін в якості канцлера Німеччини

Президент України Петро Порошенко привітав Ангелу Меркель з переобранням на пост канцлера Німеччини. Про це Порошенко написав на своїй сторінці у Twitter.

"Від щирого серця вітаю Ангелу Меркель, видатного державного діяча сучасності та щирого друга України, з переобранням на посаді Федерального канцлера Німеччини! Зичу успіхів на шляху дальшого зміцнення ролі ФРН на міжнародній арені і подолання безпрецедентних викликів сьогодення", - написав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Ангела Меркель сьогодні, 14 березня 2018 року, обрана на четвертий термін в якості канцлера Німеччини.

Сьогодні Меркель отримає від президента Німеччини Франка-Вальтера Штайнмайера грамоту про призначення на пост канцлера, потім її приведуть до присяги перед депутатами бундестагу і членами бундесрату. Слідом за цим грамоти про призначення від президента отримають члени кабінету міністрів, які потім також складуть присягу. Вже сьогодні, 14 березня 2018 року, в другій половині дня відбудеться перше засідання уряду.