ua en ru

Порошенко привітав Джукановича з перемогою на виборах президента Чорногорії

Порошенко привітав Джукановича з перемогою на виборах президента Чорногорії Фото: Мило Джуканович (twitter.com/poroshenko)

Україна розраховує на подальший розвиток партнерських відносин з Чорногорією

Президент України Петро Порошенко привітав Міла Джукановича з перемогою на виборах президента Чорногорії та висловив сподівання на поглиблення співпраці між країнами. Про це йдеться у повідомленні прес-служби глави держави.

"Щиро вітаю Міла Джукановича з обранням Президентом Чорногорії. Переконлива перемога у I турі підтвердила незмінність європейського вибору та євроатлантичної солідарності чорногорського суспільства. Україна розраховує на подальший розвиток партнерських відносин з Чорногорією", - зазначив Порошенко.

Нагадаємо, у Чорногорії лідер правлячої Демократичної партії соціалістів Мило Джуканович у понеділок, 16 квітня, оголосив про свою перемогу на виборах президента. Виступаючи з переможною промовою перед своїми прихильниками, він пообіцяв, що за час його президентства Чорногорія вступить до Євросоюзу.

Президент Чорногорії обирається на п'ятирічний термін. Зазначимо, Джуканович неодноразово був прем'єр-міністром країни і обіймав посаду президента з 1998 по 2002 рік.