ua en ru

Порошенко: для підвищення ефективності армії важливий досвід бойових офіцерів

Порошенко: для підвищення ефективності армії важливий досвід бойових офіцерів Фото: Петро Порошенко

Він також підкреслив необхідність активізації роботи щодо залучення на службу демобілізованих військових, які вже пройшли навчання та мають досвід бою

Для підвищення ефективності української армії важливий досвід бойових офіцерів. Про це заявив президент України Петро Порошенко в ході наради з командирами бригад, бойовими офіцерами та за участі міністра оборони Степана Полторака і начальника генерального штабу Віктора Муженка щодо підвищення ефективності Збройних сил України, йдеться на офіційному сайті глави держави.

"Зараз змінюємо структуру, всі технології і підходи для забезпечення оборонної безпеки держави і повний перехід української армії на натівські стандарти", - зазначив Порошенко.

Окрім того він повідомив, що ініціював зустріч із бойовими офіцерами, які мають досвід АТО саме тому, що вони - як ніхто інший знають всі реалії несення служби, проблемні питання та які саме кроки треба вжити для подальшої розбудови армії.

"На вашому прикладі має навчатися покоління українських військовослужбовців як захищати Батьківщину і ваша думка - чесна, спокійна і неупереджена про те, які кроки нам зараз треба зробити для того, щоб вдосконалити наші Збройні сили, підвищити їх ефективність - для мене буде надзвичайно важлива", - заявив президент.

Він також підкреслив необхідність активізації роботи щодо залучення на службу демобілізованих військових, які вже пройшли навчання та мають досвід бою.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Порошенко ще не прийняв рішення про направлення до Верховної Ради України законопроекту про оголошення чергової хвилі мобілізації.