ua en ru

Порошенко вимагає більш ефективної роботи на пунктах пропуску в зону АТО

Порошенко вимагає більш ефективної роботи на пунктах пропуску в зону АТО

Президент України Петро Порошенко вимагав більш ефективної роботи на пунктах пропуску уздовж лінії розмежування в зоні антитерористичної операції. Про це він заявив в ході розширеного міжвідомчої наради при Раді національної безпеки і оборони, передає прес-служба Порошенка.

"Я поставив чіткі завдання і хотів би, щоб вони вже сьогодні були оформлені в конкретні доручення з конкретними термінами", - сказав Порошенко. За його словами, необхідно забезпечити ефективні дії, щоб не допустити проникнення розвідувально-диверсійних груп, зброї, забезпечити захист території від контрафактної продукції. З іншого боку, він підкреслив, що необхідно уникнути корупції, мародерства з боку бойовиків.

"Треба фіксувати всі ці випадки. Права і свободи наших громадян нам треба надійно захищати", - заявив Президент.

Глава держави зазначив, що, незважаючи на зменшення кількості обстрілів, тривають провокації з боку бойовиків із застосуванням зброї.

У нараді взяли участь прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, секретар РНБО Олександр Турчинов, міністр оборони Степан Полторак, начальник Генерального штабу Віктор Муженко, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, керівники інших силових відомств та ін.

Нагадаємо, вчора в ході телефонної розмови "нормандська четвірка" погодилася розмістити спостерігачів ОБСЄ на всіх точках порушення перемир'я.