ua en ru

Порошенко: потенціал "Антонова" має дати нове дихання українській авіації

Порошенко: потенціал "Антонова" має дати нове дихання українській авіації Фото (Facebook Петра Порошенко): Петр Порошенко

"Україна - одна з небагатьох країн у світі, яка здатна виробляти сучасну авіацію"

Президент України Петро Порошенко, який сьогодні, 13 червня, відвідав ДП "Антонов", вважає, що потенціал "Антонова" має дати нове дихання українській авіації. Про це повідомляється на офіційній сторінці Президента у Facebook.

"Починаючи з часів видатного авіаконструктора Ігоря Сікорського, Київ завжди був однією зі столиць авіабудування.

Україна - одна з небагатьох країн у світі, яка здатна виробляти сучасну авіацію. Для нас авіабудування - стратегічно важливий сектор для безпеки держави.

Потенціал Антонова, об'єднаний з потужністю Укроборонпрому, має дати нове дихання українській авіації", - йдеться в повідомленні.

Починаючи з часів видатного авіаконструктура Ігоря Сікорського, Київ завжди був однією зі столиць авіабудування. Украї...

Posted by Петро Порошенко on 13 Июнь 2015 г.

Як зазначають в Адміністрації Президента, у контексті інтеграції до "Укроборонпрому" ДП "Антонов" буде відновлено державне замовлення.

"Це не лише можливе, але є пріоритетним завданням керівництва - як підприємства, так і "Укроборонпрому". Хотів би бачити в державному оборонному замовленні на 2016 рік продукцію "Антонова", - заявив Президент, зазначивши, що пріоритетними мають стати виконання замовлень щодо створення перспективних транспортних та спеціалізованих літаків, безпілотних літальних апаратів, створення нової авіатехніки.

Нагадаємо, продукцію ДП "Антонов" продадуть через партнерську мережу "Укроборонпрому".