ua en ru

Порошенко доручив силовикам забезпечити правопорядок під час виборів Ради

Президент України Петро Порошенко доручив силовикам забезпечити правопорядок під час виборів Верховної Ради України.

Президент України Петро Порошенко доручив силовикам забезпечити правопорядок під час виборів Верховної Ради України. Про це він заявив на нараді з керівниками силових відомств, передає прес-служба глави української держави.

"Ефективна співпраця силових міністерств і відомств повинна забезпечити вільне волевиявлення громадян по всій країні", - зазначив Порошенко.

Президент закликав приділити особливу увагу безпеці громадян під час виборів у Донецькій та Луганській областях. Він повідомив, що сьогодні голова Донецької обласної державної адміністрації Олександр Кіхтенко доповів йому, що "існує чітка взаємодія між Міністерством внутрішніх справ, Міноборони, щоб там, де не виключені провокації розвідувальних груп бойовиків, було захищено конституційне право громадян обирати собі владу".

Окремо Президент відзначив необхідність забезпечення юридичного захисту українських військових у зоні проведення АТО.

"Я не можу стримати обурення поведінкою окремих народних депутатів і фракцій, в тому числі і тих, хто належить до демократичного табору, які цинічно зірвали право українських воїнів обирати владу, обирати Парламент", - зазначив Порошенко.

Нагадаємо, позачергові вибори ВРУ призначені на 26 жовтня.