ua en ru

Порошенко доручив розробити "дорожню карту" для відновлення мовлення на окупованому Донбасі

Порошенко доручив розробити "дорожню карту" для відновлення мовлення на окупованому Донбасі Фото: президент України Петро Порошенко

"Дорожню карту" повинні представити президентові протягом тижня

Президент України Петро Порошенко розпорядився протягом тижня підготувати "дорожню карту" для відновлення українського мовлення на окупованому Донбасі. Про це він заявив під час відкриття відновленої телевежі на горі Карачун в Донецькій області, передає "112 UA".

"Я ставлю завдання, щоб мені доповіли протягом тижня про "дорожню карту", коли ми відновимо покриття, щоб жителі Донецька, Макіївки, Єнакієвого, Шахтарська мали можливість дивитися українські канали, щоб ми затвердили графік, і найближчим часом була розпочата робота по встановленню передавачів для забезпечення українського мовлення", - заявив глава держави.

Він зазначив, що влада вже знайшли два альтернативних варіанти мовлення і затвердили бюджет, який буде спрямований на будівництво.

"Це ключовий елемент перемоги у гібридній війні, яку розв'язала проти нас Росія, як держава-агресор і дуже важливо, що ми маємо зараз можливість відновлювати мовлення", - підкреслив Порошенко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Донецькій області офіційно відкрили відновлену телевежу на Карачуне.