ua en ru

Порошенко доручив провести нараду щодо впровадження медичної та військово-медичної реформ

Порошенко доручив провести нараду щодо впровадження медичної та військово-медичної реформ Фото: Петро Порошенко

В Україні буде впроваджена централізована медична інформаційна система

Президент України Петро Порошенко доручив провідним фахівцям провести спеціальну нараду із впровадження медичної та військово-медичної реформ. Про це глава держави заявив сьогодні під час урочистостей з нагоди 260-річчя з дня заснування Головного військово-медичного клінічного центру "Головний військовий клінічний госпіталь", передає кореспондент РБК-Україна.

"Реформа медичної системи та реформа військової медицини - це окрема важлива тема, і незабаром я доручив відповідним фахівцям підготувати велику спеціальну нараду з цього питання", - заявив Порошенко.

Крім того, він зазначив, що зараз на базі Головного військового клінічного центру проводяться проектні роботи щодо впровадження централізованої медичної інформаційної системи, яка дозволить об'єднати медичні дані всіх пацієнтів медичних установ.

"Мені відомо, що в Київському шпиталі проводяться проектні роботи щодо створення централізованої медичної інформаційної системи. Це справжня медицина XXI століття, яка об'єднує всі дані лікувальних установ, починаючи з лікарень, розташованих у зоні антитерористичної операції. Її впровадження дозволить і дозволяє кожному з вас зрозуміти стан і потреби наших поранених, всіх військовослужбовців. Вже сьогодні біля кожного пораненого можна буде організувати, щоб відстежити його долю, історію з моменту, як він тільки потрапив до медичного закладу", - зазначив Порошенко.

Нагадаємо, як заявляв раніше Президент, реформа охорони здоров'я має збільшити тривалість життя українців.