ua en ru

Порошенко доручив підготувати держнагороду для загиблого комбата "Мауглі"

Порошенко доручив підготувати держнагороду для загиблого комбата "Мауглі" Фото: Андрій Жук загинув після поранення в бою з ворожою ДРГ

Поки що невідомо, якою саме нагородою вшанує загиблого військового

Президент Петро Порошенко доручив підготувати нагородні документи на командира 3-го батальйону 72-ї окремої механізованої бригади Андрія Жука з позивним "Мауглі", який загинув на Донбасі напередодні. Про це глава держави повідомив у своєму Facebook.

"Україна втратила справжнього Воїна. Коли надійшло повідомлення про диверсійно-розвідувальну групу ворога, що зайшла з Куп’янська - "Мауглі" особисто очолив операцію з її виявлення та вступив із нею в бій. Його серце зупинилося вчора о 21-ій. Але наші дали гідну відсіч, незважаючи на ворожу артилерію та "Гради", - написав Порошенко у соцмережі.

Він також додав, що доручив підготувати нагородні документи на комбата, однак при цьому не уточнив, якою саме нагородою вшанує загиблого військового.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в результаті бою з бойовиками на Донбасі загинув командир батальйону 72-ї механізованої бригади Збройних Сил України Андрій Жук, позивний "Мауглі" та ще двоє отримали поранення.