ua en ru

Порошенко доручив Нацраді реформ розробити план для забезпечення готовності до безвізового режиму з ЄС

Порошенко доручив Нацраді реформ розробити план для забезпечення готовності до безвізового режиму з ЄС Фото: Президент України Петро Порошенко

"Питання безвізового режиму є фактично першочерговим завданням реалізації значного пакету реформ", - заявив Порошенко

Президент України Петро Порошенко доручив Національній раді реформ розробити чітку "дорожню карту" дій для забезпечення готовності до введення безвізового режиму з Європейським союзом (ЄС). Про це Порошенко заявив у ході засідання Нацради, передає прес-служба глави держави.

"Питання безвізового режиму сьогодні є фактично першочерговим завданням реалізації значного пакету реформ, які встановлені як орієнтири", - зазначив Порошенко.

Президент підкреслив, що до 17 серпня повинні бути виконані всі технічні завдання, зокрема щодо вдосконалення законодавства по боротьбі з корупцією, покращення інтегрованого управління кордоном, забезпечення доступу до баз даних, більш ефективної діяльності Прикордонної служби та взаємодії з Інтерполом.

Президент також розкритикував роботу Державної міграційної служби в напрямку виконання завдань для забезпечення безвізового режиму і зазначив, що будуть зроблені відповідні кадрові зміни.

Нагадаємо, раніше на засіданні Президент України Петро Порошенко заявив, що не задоволений темпами проведення реформ в країні.