ua en ru

Порошенко доручив Кабміну затвердити план заходів до Дня хрещення Русі

Порошенко доручив Кабміну затвердити план заходів до Дня хрещення Русі Фото: Петро Порошенко

Порошенко підписав указ про відзначення Дня хрещення Русі

Президент України Петро Порошенко підписав указ "Про відзначення у 2016 році Дня хрещення Київської Русі - України", яким доручив Кабінету міністрів України затвердити план заходів до Дня хрещення Русі. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"У документі зазначається необхідність відзначення свята на належному рівні, враховуючи важливість прийняття християнства для розвитку українського суспільства як невід'ємної частини європейської цивілізації, визнання ролі хрещення Київської Русі - України для української державності, збереження і розвитку національної культурної та історичної спадщини", - йдеться у повідомленні.


Повідомляється, що Порошенко постановив Кабміну утворити у двотижневий строк Організаційний комітет з підготовки та проведення заходів із відзначення Дня хрещення Русі та у місячний строк розробити та затвердити план заходів із відзначення свята.

"Програма заходів має включати, зокрема підготовку та проведення 28 липня урочистостей за участю представників органів державної влади та органів місцевого самоврядування, громадських об'єднань, релігійних організацій. Уряд має забезпечити проведення у поточному та наступному роках робіт з ліквідації аварійного стану, реставрації та реабілітації комплексу споруд Національного заповідника "Софія Київська" у місті Києві та собору Святого Юра", - йдеться у повідомленні.

Крім того, обласним, Київській міській державним адміністраціям доручено затвердити регіональні плани заходів із відзначення Дня хрещення Русі та забезпечити їх виконання.

Нагадаємо, минулого року у Києво-Печерській лаврі на честь святкування 1000-річчя подання князя Володимира проходила Божественна літургія.