ua en ru

Порошенко порекомендували 3 кандидатів на посаду голови Нацбанку

Порошенко порекомендували 3 кандидатів на посаду голови Нацбанку Фото: НБУ

Громадська колегія ради НБУ рекомендувала 3 кандидатів

Громадська колегія ради Національного банку України (НБУ) порекомендувала президенту України Петру Порошенку трьох кандидатів на посаду голови НБУ. Про йдеться в документі, опублікованому головою правління Української міжбанківської валютної біржі Анатолем Гулеєм в Facebook.

"Громадська колегія ради НБУ порекомендувала главі України 3 кандидатів на посаду голови НБУ", - йдеться в повідомленні.

Згідно з документом, колегія рекомендувала Петру Порошенку висунути кандидатами на посаду глави НБУ голови ради Асоціації банків Станіслава Аржевітіна, голови громадської колегії ради НБУ Анатолія Гулея і голови ради НБУ Богдана Данилишина.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НБУ отримав 68,453 млрд гривень прибутку за 2016 рік. Згідно з річним звітом, чистий дохід НБУ за минулий рік склав 74,4 млрд гривень. Дохід від зміни валютних курсів зменшився в 1,6 рази і склав майже 24 млрд грн (при загальній сумі прибутку за рік до 68 млрд грн). У 2015 році ці показники становили 37 млрд гривень і 81 млрд гривень відповідно.