ua en ru

Порошенко пообіцяв внести в Раду законопроект про введення кримінальної відповідальності за контрабанду

Порошенко пообіцяв внести в Раду законопроект про введення кримінальної відповідальності за контрабанду Фото: Президент України Петро Порошенко

Порошенко позитивно оцінив роботу Закарпатської ОДА по боротьбі з контрабандою

Президент України Петро Порошенко заявив, що внесе до Верховної Ради України як невідкладний законопроект про введення кримінальної відповідальності за контрабанду підакцизних товарів. Про це Порошенко заявив на зустрічі з головою Закарпатської обласної державної адміністрації (ОДА) Геннадієм Москалем, передає прес-служба Президента.

В ході зустрічі Порошенко позитивно оцінив роботу, яку розвернуло нове керівництво області в напрямку боротьби з контрабандою.

"Президент висловив переконання, що крім посилення контролю ефективним у боротьбі з контрабандою буде початок роботи спільних пунктів пропуску з країнами, з якими межує Україна на Заході", - йдеться в повідомленні.
Москаль у свою чергу заявив, що потік контрабанди на українсько-польській, українсько-словацькій, українсько-угорському кордоні "став повністю".

"Геннадій Москаль повідомив, що для ефективної боротьби з незаконним обігом підакцизних товарів було проведено спільну нараду за участю представників України, Угорщини, Румунії, Польщі, Словаччини. Як зазначив керівник облдержадміністрації, під час зустрічі українська сторона особливо наполягала на спільній відповідальності і необхідності об'єднання сил у питанні боротьби з незаконним обігом", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, головний слідчий Генеральної прокуратури Угорщини Ролланд Валтнер 30 липня повідомив, що за факти хабарництва, а також порушення службових повноважень та інші злочини взяті під варту 18 митних податківця і 3 цивільних. Більшість з них підозрюють у сприянні потрапляння контрабанди через українсько-угорський кордон.