ua en ru

Порошенко отримав би найбільшу підтримку у випадку президентських виборів, - Центр Разумкова

Порошенко отримав би найбільшу підтримку у випадку президентських виборів, - Центр Разумкова

Порошенка підтримали би 14% тих, хто маю намір взяти участь у виборах

У випадку президентських виборів Петро Порошенко отримав би найбільшу електоральну підтримку. Про це свідчать результати дослідження, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова з 6 по 11 жовтня 2017 року.

Так, за результатами дослідження, у випадку проведення президентських виборів найбільшу електоральну підтримку у першому турі виборів отримали б Петро Порошенко (14,0% серед тих, хто має намір взяти участь у виборах), Юлія Тимошенко (8,4%), Анатолій Гриценко (7,2%), Юрій Бойко (6,8%), Святослав Вакарчук (6,6%), Олег Ляшко (6,3%). У разі проведення парламентських виборів найближчим часом найбільше голосів отримали б такі політичні сили: Партія "Блок Петра Порошенка "Солідарність" (13,6%)

Серед інститутів держави та суспільства найбільшу довіру громадян мають волонтерські організації (їм довіряють 66,7% опитаних), церква (64,4%), Збройні Сили України (57,3%), добровольчі батальйони (53,9%), Національна гвардія України (52,6%), Державна служба з надзвичайних ситуацій (50,5%), громадські організації (48,0%), Державна прикордонна служба (46,4%), українські ЗМІ (48,3%) – число респондентів, які довіряють цим інститутам, на статистично значимому рівні перевищує число тих, хто їм не довіряє.

В ході дослідження було опитано 2018 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що репрезентує доросле населення за основними соціально-демографічними показниками.

Вибірка опитування будувалася як багатоступенева, випадкова із квотним відбором респондентів на останньому етапі. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.