ua en ru

Порошенко: поліція ОБСЄ повинна гарантувати проведення виборів на Донбасі

Порошенко: поліція ОБСЄ повинна гарантувати проведення виборів на Донбасі Фото: підрозділи ОБСЄ повинні гарантувати підготовку до виборів

Зокрема, мова йде про поліцейських підрозділах збройних ОБСЄ

Президент Петро Порошенко вважає, що поліцейські підрозділи ОБСЄ повинні гарантувати проведення місцевих виборів на окупованих територіях Донбасу. Про це він заявив в інтерв'ю українським телеканалам, показаному ввечері 3 квітня.

"Я звернувся до керівництва Німеччини, що зараз головує в ОБСЄ. Найближчим часом збираюся підняти на переговорах у нормандському форматі, і поліцейські збройні підрозділи ОБСЄ повинні гарантувати підготовку до виборів, проведення виборів і передачу влади обраному за українським законодавством на вільних, прозорих, демократичних виборах керівництва, з якими ми будемо мати справу", - зазначив Порошенко Слідкуйте за подальшими новинами в Україні та світі на порталі.


За словами президента, вже є узгоджена Концепція виборчого законодавства для проведення місцевих виборів на окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

"У нас фактично є узгоджена Концепція виборчого законодавства, яка повинна відповідати виборчого законодавства, повинна відповідати критерію БДІПЛ ОБСЄ", - підсумував він.

Нагадаємо, раніше президент Порошенко під час робочого візиту на Донбас заявив про готовності провести і визнати чесні вибори на підконтрольних територіях Донецької та Луганської областей.