ua en ru

Порошенко узаконив заборону на зняте РФ після січня 2014 кіно

Порошенко узаконив заборону на зняте РФ після січня 2014 кіно Фото: Петро Порошенко

Законопроект було повернуто з підписом президента напередодні в середу

Президент України Петро Порошенко підписав закон щодо заборони трансляції російських фільмів, які було вироблено в РФ (країна-агресор, - ред.) після січня 2014 року. Про це йдеться на сайті Верховної Ради України.

Як повідомляється, законопроект "Про внесення змін до закону України "Про кінематографію" (щодо фільмів держави-агресора)" було повернуто з підписом президента вчора, 20 квітня.


"Метою законопроекту є вдосконалення правового механізму захисту національної безпеки України в інформаційній сфері шляхом обмеження будь-яких форм пропаганди, використовуваних державою-окупантом", - сказано в пояснювальній записці.

Документом пропонується поширити норму про заборону трансляції фільмів вироблених фізичними і юридичними особами держави-агресора, які не містять популяризації або пропаганди передбачених попереднім реченням органів і дій, на фільми, вироблені після 1 січня 2014 року і (або) вперше опубліковані (оприлюднені) після 1 січня 2014 року.

Нагадаємо, раніше Нацрада України з питань телебачення і радіомовлення проведе позапланову перевірку телеканалу найбільшого українського бізнесмена Ріната Ахметова "Украина" через серіал про бойовиків Донбасу.