ua en ru

Порошенко підписав закон про зарахування деяких адмінзборів до місцевих бюджетів

Порошенко підписав закон про зарахування деяких адмінзборів до місцевих бюджетів Фото: Петро Порошенко

Мова йде про збори за держреєстрацію прав на майно, юридичних і фізичних осіб

Президент України Петро Порошенко підписав закон про зміни до Бюджетного кодексу щодо зарахування окремих адміністративних зборів до місцевих бюджетів. Про це йдеться в повідомленні прес-служби президента.

Повідомляється, що з цих пір до доходів загального фонду бюджетів об'єднаних територіальних громад будуть зараховуватися окремі види плати за надання адміністративних послуг. Мова йде про адміністративний збір за держреєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень; адміністративний збір за проведення державної реєстрації юридичних та фізичних осіб - підприємців та громадських формувань; плату за скорочення строків надання послуг у сфері держреєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень і держреєстрацію юридичних, фізичних осіб - підприємців і громадських формувань, а також плату за надання інших платних послуг, пов'язаних з такою реєстрацією

У місцеві бюджети за місцем надання послуг також буде зараховуватися адміністративний збір за проведення державної реєстрації юридичних та фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, що здійснюється виконавчими органами сільських, селищних, міських (міст районного значення) рад.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман запропонував формувати бюджети на 3 роки вперед.