ua en ru

Порошенко підписав закон про збільшення квот на українську музику в ефірі

Порошенко підписав закон про збільшення квот на українську музику в ефірі Фото: Петро Порошенко

Тепер при здійсненні радіомовлення частка українською мовою повинна бути не менше 35% загального обсягу пісень

Президент Петро Порошенко підписав закон "Про внесення змін у деякі закони України щодо частки музичних творів державною мовою в програмах телерадіоорганізацій". Про це зазначається в повідомленні прес-служби глави держави.

Як зазначається, метою документа є забезпечення у загальному обсязі мовлення кожної телерадіоорганізації не менше 50% національного аудіовізуального продукту.


Так, тепер телерадіоорганізації при здійсненні радіомовлення повинні забезпечувати частку пісень державною мовою в обсязі не менш 35% загального обсягу пісень, поширених протягом доби, а також не менше 35% загального обсягу пісень, поширених у кожному проміжку часу між 7.00 і між 14.00 і 15.00 та 22.00.

Обсяг частки пісень державною мовою та іноземними мовами, які є офіційними мовами Європейського Союзу, визначається в ліцензії на мовлення телерадіоорганізації.

Закон набирає чинності через чотири місяці з дня його опублікування.

З дня набрання чинності цим законом мінімальна частка ведення передач державною мовою має становити протягом першого року - не менше 50%, протягом другого - не менше 55%, протягом третього - не менше 60%.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Порошенко відвідає Польщу для участі в Саміті НАТО 8-9 липня.